Tidligere oljefondssjef Yngve Slyngstad får jobben med å hente inn 1000 milliarder kroner i et fond som skal investere i grønne industriprosjekter. Det er veldig mye penger!

Børskommentator Thor Christian Jensen har regnet og tenkt litt og er litt skeptisk til både inntjeningen og til hva som ligger i at fondets fortrinn er at det bygger på Akers industrielle kompetanse.

Finansredaktør Terje Erikstad mener Slyngstad med bakgrunnen fra Oljefondet har det beste utgangspunktet for å snakke med internasjonale investorer, men lurer litt på om ligger en «conflict of interest» mellom fondet og Akers selskaper.

Dette snakker vi om i ukens episode av Finansredaksjonen, en podkast laget av oss her i DN. Hør den på Acast her eller Spotify her.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.