Tenk å bidra til at kreftgåten blir løst? Det må være enhver medisinsk forskers drøm.

Tema for ukens episode av Finansredaksjonen er biotekselskaper generelt og Vaccibody – Nykode Therapeutics – spesielt. Denne uken kom et gjennombrudd for selskapet og det ga rakettfart på børsen.

Det er flere norske bioteknologiselskaper som har kommet med gode nyheter i år, som Ultimovacs, Cytovation og BerGenBio, men veien fra idé til produkt er spesielt lang innen bioteknologi. Utviklingen er en endeløs rekke av testing og godkjennelser – og feiler produktet i testing er det nærmest verdiløst. Det krever investorer som har dype lommer. Det har vi noen av i Norge. Jan Haudemann Andersen i Nykode Therapeutics, Bjørn Rune Gjelsten og Stein Erik Hagen i Ultimovacs, den bergensbaserte Mohn-familien i Cytovation og BerGenbio.

Hvordan skal småinvestorer plukke riktig bioteknologiselskap? Strengt tatt bør de holde seg unna slike selskaper, og heller velge fond som investerer i ulike bioteknologiselskaper på grunn av for høy risiko.

I ukens episode skal du også få lære hva peptider med antitrombotisk effekt er.

Lytt til Finansredaksjonen på Acast her eller på Spotify her.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.