Verdens rikeste mann, Elon Musk, la inn bud på Twitter i midten av april og vi i Finansredaksjonen har ikke snakket om det ennå!

Dette kjøpet er uansett langt fra en «done deal», så det er mer enn nok å ta tak i. Nå ser det ut til at Elon Musk forsøker å komme ut av budet – som er blitt uhorvelig dyrt – ved å anklage Twitter for å skjule informasjon om hvor mange falske profiler lynmeldingstjenesten har. I forsøket bruker Musk sin egen twitter-konto for alt det er verdt.

– Musk bruker alle triksene i boken for å få ned kursen på Twitter, for så å komme seg ut av avtalen. Hvor i all verden er SEC (det amerikanske verdipapirtilsynet), spør børskommentator Thor Christian Jensen. Han mener Musk slipper særdeles lett unna med uttalelser som andre investorer ville blitt felt for. Er Musk blitt «too big to fail»?

Lytt til ukens episode av Finansredaksjonen her.

Det skapte også oppstyr når Musk sendte mail til alle sine ansatte og ba alle som ikke jobber på kontoret minst 40 timer i uken om å finne seg en annen jobb. Det er nok mange sjefer rundt om i verden som kunne tenkt seg en litt mer aggressiv tilnærming for å få folk tilbake fra hjemmekontoret, men det å true med oppsigelser er ganske så langt unna den norske arbeidslivsmodellen.

Elon Musk har tapt 56 milliarder dollar av sin formue i børsfallet siden nyttår, men har 213 milliarder dollar igjen. Det gjør det kanskje vanskeligere å finansiere oppkjøpet av Twitter, men det er mer enn nok til å bli lyttet til av verdens mektigste. Er Musk blitt mer politiker enn gründer? Finansredaksjonen tar debatten.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.