Det er 114 selskaper notert på Euronext Growth, handelsplassen som er en del av Oslo Børs, og som er beregnet på unge selskaper i vekstfasen. Halvparten av selskapene ble notert i fjor og tidlig i år. Da opplevde de at investorene nærmest kastet penger etter dem.

– Nå er det slutt, tror børskommentator Thor Christian Jensen.

I alle fall blir det langt vanskeligere hente inn penger til høye kurser. Selskaper som er notert i Oslo har så langt i år gjort 139 kapitalutvidelser. I snitt har kursene bare steget med 4,3 prosent, ifølge Finansredaktør Terje Erikstad.

I samme periode har Oslo Børs hovedindeks steget med rundt 20 prosent.

I ukens episode av Finansredaksjonen snakker vi om vekstaksjer og hvordan mindre erfarne investorer bør tenke om disse selskapene fremover.

Vekstaksjer er aksjer som prises høyt i forhold til selskapets inntjening fordi investorene forventer fremtidig vekst, ofte mange år frem i tid.

De mange unge som har kjøpt sin første aksje kan gå på en smell ved å ikke følge med når selskapene henter inn kapital. Det er heller ikke sikkert de får vite om det, siden mange av emisjonene er rettet mot enkeltinvestorer.

Lytt til Finansredaksjonen på Acast eller på Spotify her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.