Vi som følger med og er interessert i aksjemarkedet har lært oss to nye begreper det siste året: Hordeinvestorer og finfluensere.

I dagens episode av Finansredaksjonen, en podkast laget av oss her i DN, skal vi snakke om hvordan sosiale medier har overtatt som viktigste informasjonskanal for aksjemarkedet – særlig for de unge.

Hordeinvestorene har ifølge dataselskapet S3 påført hedgefond et tap på mer enn 12 milliarder dollar på veddemål i aksjer hvor kursen styres av hordeinvestorene i Reddit-gruppen Wall StreetBets.

I Norge klør Finanstilsynet og Forbrukerrådet seg i hodet over hvordan det er mulig å regulere eller i det minste advare mot de mange finfluenserne på sosiale medier. De som flasher dyre klokker og fine ferier - og gir rabatt på kryptovaluta.

Hør Finansredaksjonen der du ellers hører podkast, eller trykk på lenken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.