Mens det sitter tre partier - eller nå to - på et hotell ved Hurdalssjøen og krangler om hvor raskt man skal fade ut norsk oljesektor, er det full fest i oljeselskapene på Oslo Børs.

Oljeprisen har doblet seg det siste året. Det så hverken finansredaktør Terje Erikstad eller børskommentator Thor Christian Jensen for seg. Tvert imot. Erikstad mente det skulle et prismirakel til for at Equinors prognose for en fremtidig oljepris på 80 dollar fatet kulle slå til.

I ukens episode av Finansredaksjonen forklarer han hvordan mirakelet skjedde.

Men det er jo ikke bare oljeprisene som stiger. Det er rekordpriser for gass og strøm også. Det betyr at pengene renner inn i den norske statskassen, men også at vanlige folks regninger blir høyere. Det kan også ha stor betydning for veksten i verdensøkonomien.

Hør hvorfor i Finansredaksjonen. Og hør hvordan de første dagene som deltager i Fantasyfond fikk Thor Christian Jensen til å juble.

Du kan lytte til episoden på Spotify her.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.