Hovedindeksen på Oslo Børs har falt over fem prosent de siste to ukene. Hovedårsaken er den nye virusvarianten omikron som har skapt usikkerhet verden over.

Nyheten som forsterket nedgangen tirsdag var uttalelsen fra Moderna-sjef Stéphane Bancels, som mente eksisterende vaksiner vil være langt mindre effektive mot omikron-varianten enn den har vært mot delta-varianten.

I ukens episode av Finansredaksjonen snakker vi om hva konsekvensene av den nye virusvarianten kan bli for aksjemarkedet, oljeprisen og sentralbankenes rentesetting. Og hvordan du som investor bør forholde deg.

Hør episoden på Acast her eller på Spotify her.

Ja, hva skal investorene gjøre nå? Det spørs hva slags tidshorisont de har på investeringene sine, sier finansredaktør Terje Erikstad. Kort tidshorisont betyr at de kanskje bør selge seg ned. Det er jo fortsatt slik at Oslo Børs har steget med over 20 prosent siden før pandemien satt inn vinteren 2020. Det er mange som har fått en god gevinst av investeringene i fond og aksjer det siste halvannet året.

Og hva skal sentralbankene verden over gjøre nå? De har brukt opp rentevåpenet og har allerede pøst mye penger inn i økonomien. Det gjør at de har lite å stå imot en ny oppblomstring av pandemien verden over.

Norges Bank er en liten sentralbank i den store sammenhengen, men er blant de få som faktisk har satt opp renten. Planen er at den skal sette den opp ytterligere i desember. Det gjenstår å se om planen blir fulgt.

Lytt – og abonnér på Finansredaksjonen for å følge med på de viktigste økonominyhetene!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.