Det snakker vi om i denne ukens episode av Finansredaksjonen.

Boligprisene fortsetter å stige. Nye tall for august kom fredag med en oppgang på nær to prosent, og i gjennomsnitt har en bolig i Norge blitt rundt ti prosent dyrere det siste året. MEN – det gjelder jo på ingen måte bare her i Norge. Over hele verden har lav rente presset boligprisene opp.

Høyere boligpriser gjør det enda vanskeligere for folk å komme inn på boligmarkedet, og faktisk er det én million nordmenn som leier bolig.

Burde de som ikke klarer å spare opp til egenkapital, heller investere i boligaksjer slik at de får glede av økte boligpriser de også?

– Nei, sier børskommentator Thor Christian Jensen. Han mener boligselskapene på Oslo Børs inneholder «mye rart».

– Det er mindre risiko å investere i et aksjefond enn en liten utleiebolig. Dessuten er det langt mer likvid, sier finansredaktør Terje Erikstad.

Hør hele episoden av Finansredaksjonen her:

Lytt og abonnér! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.