Finansredaksjonens ferske episode er viet det norske og internasjonale boligmarkedet. Er det en boble på gang, eller kommer det til å gå fint?

Oxford Economics har tallfestet risikoen for at boligprisene faller mer enn ti prosent i 14 rike land. I Canada, New Zealand og Sverige er sannsynligheten for at dette skjer mer enn 50 prosent. I de tre landene ventes fallet i boligprisene å bli på henholdsvis 30, 20 og 15 prosent. Men Norge da? Nei, det kommer til å gå ganske greit, fordi arbeidsmarkedet holder seg godt. Enn så lenge.

Men – det blir uansett tøffere å få lån. Renten skal videre opp. Neste rentemøte er om en drøy uke. Det betyr økte renter til jul for de som har lån og for dem som søker lån kan det bli vanskeligere å passere rentetesten på fem prosentpoengs økning. Og nå foreslår Finanstilsynet enda strengere utlånsforskrift. Vi sier hva vi mener om den i podkasten. Og om vi tror det blir et kraftig boligprisfall eller ikke.

Du kan høre podkasten her eller der du ellers lytter til podkast.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.