Den amerikanske sentralbanksjefen Jerome Powell varslet 30.november i fjor at renten skulle opp flere ganger i 2022. Aksjemarkedet virket som det trakk litt på skuldrene av det hele. Men så - i forrige uke sa JP Morgans mektige toppsjef, Jamie Dimon, at han ikke utelukket at renten skal opp fem eller seks ganger i 2022. Kanskje det var det som var den utløsende faktor for at investorene solgte med begge hender tirsdag ( mandag var USA-børsen stengt)?

Nedturen på USA-børsen og de asiatiske børsen smitter over på Oslo Børs, men her finnes det en kollisjonspute i form av høye energipriser. Det gjør at energiselskapene tjener penger som gress, mens teknologiselskapene ser kassen løpe tom.

I ukens episode av Finansredaksjonen snakker vi om de viktigste driverne for selskapene på børsene verden over - rente og energipriser. Kanskje vil de ekstremt høye energiprisene bidra til at renteeffekten på vekstselskapene innen grønn teknologi dempes? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.