Mai har et særdeles dårlig rykte i aksjemarkedet. Kanskje mer i år enn noen gang før og så har risikofrie investeringer i renter begynt å se mer attraktive ut enn på mange år. Men vil det vare?

Det snakker vi om i ukens episode av Finansredaksjonen.

Stammer virkelig uttrykket «Sell in may and go away – until St.Legers day» fra hesteveddeløp for det britiske aristokratiet på 1800-tallet? Ja – er det korte svaret. Hør det litt lengre i Finansredaksjonen.

Det amerikanske aksjemarkedet har i snitt gi god avkastning så langt i år, men i realiteten er det kun noen få selskaper som drar av gårde. KI (kunstig intelligens)-hypen bidrar til at de store techselskapene løfter seg kraftig. På Oslo Børs har det kun vært en avkastning på rundt to prosent så langt i år.

Hva med å putte pengene i bankene isteden? For første gang på lenge så er det et reelt alternativ. Med innskuddsrenter på over fire prosent, er det mange som har flyttet penger over fra aksjer til renter. Bør innskuddet låses over flere år? Kanskje, for ifølge IMF (det internasjonale valutafondet) vil perioden med høye renter være kortvarig.

Hør episoden for innspill til hvordan du bør tenke om investeringene dine. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.