Nå er det bekmørkt der ute. Aksjemarkedet faller- stiger litt – og faller igjen, obligasjonsfondene har fått utradert siste tre års avkastning og innskuddsrentene i bank er fortsatt langt under inflasjonsnivået. Onsdag kveld setter Fed opp rentene i USA, og neste uke følger Norges Bank etter.

Det er kanskje ikke så rart at forventningsundersøkelser både i USA og Norge viser at folk er historisk pessimistiske på vegne av egne og landets økonomi.

I Finansredaksjonen finner vi likevel noen lyspunkter. Lytt til ukens episode her.

For selv om de som har kjøpt obligasjonsfond de siste årene, opplever at det det som skulle være en investering med lav risiko på ingen måte er blitt det, så er det gylne muligheter for de som har lyst til å gå inn i obligasjoner nå når renten er på vei opp.

Inflasjon er gift for aksjemarkedet, men ikke for boliglånet ditt. Realverdien til lånet faller i takt med økende inflasjon. Det betyr ikke noe for hva du må ut med av renter og avdrag hver måned, men har du god likviditet, så har det likevel aldri vært så «billig» å låne penger som det er nå.

Og så er det greit å huske på at verdensøkonomien har vært gjennom utallige nedturer før – og kommet seg greit ut på den andre siden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.