Men noen har begynt å interessere seg mer og mer for teknologien bak kryptohandelen og det er sentralbankene. De samme bankene som den opprinnelige blokkjedeteknologien var skapt for å unngå. Oh, the irony!

Dette snakker vi om i ukens episode av Finansredaksjonen.

– Det er vanskelig å se på kryptomarkedet som noe annet enn et pyramidespill, sier børskommentator Thor Christian Jensen. Han får støtte – med litt andre ord – av sjefen for den europeiske sentralbanken ECB, Christine Lagarde som i et intervju med Bloomberg sier at «min ydmyke vurdering er at kryptovalutaer ikke er verdt noen ting, ikke er basert på noen ting. Det finnes ikke en underliggende verdi som kan brukes som sikkerhet».

På Twitter har også den sterke kryptomenigheten begynt å få problemer. Tidligere har de optimistiske kryptokjøperne nærmest mobbet dem som ikke tror på evig kryptovekst, mens det nå er pessimistenes tur til å hovere.

I tillegg til at verdien av de største valutaene Bitcoin og Etherum har halvert seg i løpet av et halvt år, har det også vært en rekke hackerangrep mot ulike kryptovalutaer som har ført til at mange har tapt alt de eide.

Verditap og svindel har ført til at stadig flere etterlyser reguleringen av kryptomarkedet. Sjefen for det amerikanske verdipapirtilsynet (SEC), Gary Gensler sammenligner situasjonen i kryptomarkedene med det uregulerte amerikanske aksjemarkedet i 1920-årene, som etter krakket i 1929 endte med opprettelsen av SEC i 1934 for å beskytte investorene.

Men ble ikke kryptoteknologien skapt nettopp for at man skulle unngå regulering da?

Hør Finansredaksjonen for mer om alt som skjer i kryptomarkedet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.