Var det bare fake, eventyret om hydrogen-lastebiler som den karismatiske Trevor Milton lanserte? Uten å ha produsert et eneste kjøretøy nådde Nikola i sommer en markedspris på nær 30 milliarder dollar, mer enn Ford.

For to uker siden lanserte Hindenburg Research, en av de nyere såkalte aksjonæraktivistene, sin rapport om Nikola, som sådde kraftig tvil om hele selskapet, og om grunnlegger Trevor Milton har fullstendig oversolgt hva Nikola gjør. Siden har aksjen stupt. Onsdag falt den 25 prosent, og åpner torsdag ned nye 20 prosent på Nasdaq-børsen.

Granskningen er i gang, og Trevor Milton har trukket seg. Analytikerne i Hindenburg Research håver inn på sine shortsalg av aksjene i Nikola.

Er det greit lansere drittpakker og tjene stort på aksjefall? Det er tema i denne nyeste episoden av Finansredaksjonen med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr Jensen og journalist Ida Grieg Riisnæs.

Bruker du Spotify, er linken her

Hører du via Iphone, trykker du her

Ellers går du inn på din podkast-app, søker etter Finansredaksjonen – lytt og abonner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.