Hva børsmeldinger egentlig betyr er tema i denne episoden av podkasten «Finansredaksjonen», med kommentator Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr. Jensen og innholdssjef Janne Johannessen i Dagens Næringsliv.

– Børsmeldinger er den viktigste informasjonskilden til å forstå hva et selskap driver med, sier Erikstad, som samtidig advarer:

– Du bør se på hva de gjør, ikke hva de sier.

– De fleste børsmeldinger er drit kjedelige å lese, sier Johannessen. – Det vi journalister vurderer som mest juicy ligger nederst, pakket inn.

– Det er så mange smarte triks du kan bruke, sier Jensen, som særlig er skeptisk til kreative forklaringer på hvorfor sentralt plasserte personer i et selskap selger sine aksjer.

– Det er en million artige forklaringer. Man skal pusse opp toalettet, man skal ha nytt kjøkken, man skal betale formueskatt …

– Men det er én forklaring du kan banne på at du aldri får lese, sier Jensen i podkasten.

Børskommentatoren irriterer seg også over selskaper som sender børsmeldinger om at ledere skal på konferanser. Han mener det er på linje med å melde ifra til Børsen om at toppsjefen må på do:

– De kan jo knapt bytte bindersleverandør uten at det meldes i en børsmelding.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.