DNB er siste bank ut som er rammet av hvitvaskingsskandale, etter at det ble kjent at det islandske fiskeriselskapet Samherji skal ha brukt DNB for å sluse inntil 640 millioner kroner via skatteparadiser. Ytterligere 3,5 millioner dollar kan være brukt til å bestikke tjenestemenn i Namibia.

Samtidig er det full krise i Danske Bank som har sett over 60 prosent av børsverdien forsvinne etter avsløringer av omfattende kriminalitet internt i banken knyttet til hvitvasking i bankens Estlands-filial, hovedsakelig knyttet til pengeoverføringer fra Russland, Ukraina, Aserbadsjan og Moldova.

Swedbank-aksjen er ned 40 prosent siden februar 2019.

Nordea-aksjen er ned 40 prosent siden sommeren 2017.

I begge tilfeller er trolig hvitvaskingsskandaler en viktig årsak til kursfallene.

DNB-aksjen, derimot, er opp 25 prosent så langt i år, dersom man også inkluderer utbytte.

Kommentator Bård Bjerkholt forklarer forskjellen i avkastningen med at den kriminaliteten som har foregått i årevis i Danske Banks virksomhet i Estland er noe ganske annet enn saken som er avdekket i DNB.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.