Her er en enkel oppskrift på å tjene penger. Etabler et selskap – som helst har hydrogen i navnet – lag en fancy presentasjon hvor du beskriver store luftige prosjekter i fremtiden som involverer hydrogen. Og vips så får du kastet penger etter deg.

Vel, så lett er det kanskje ikke. Men hydrogen er et triggerord som har fått mange investorer til å åpne lommeboken de siste månedene. Ikke så rart, hydrogen er lansert som en av de viktigste bestanddelene for få ned klimautslipp. Dessverre er det ikke opplagt hvilke selskaper som klarer å levere den beste løsningen.

Det svir investorene for nå, særlig etter at den amerikanske tiåringen – renten på amerikanske statsobligasjoner – steg i januar.

I ukens episode av Finansredaksjonen snakker vi både om de nære ting – altså hvor dårlig det står til med grønne aksjer på Oslo Børs – og de fjerne ting – hvorfor hydrogen er et genialt grunnstoff og hvordan det skal redde verden.

Du kan finne siste episode i Finansredaksjonen på Spotify her.

eller i din foretrukne podkast-plattform. Søk opp og abonnér!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen.
Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)