Blir vi rundlurt av dagligvarekjempene, eller er vi en gjeng med rike sutrepaver? Det spør nyhetsredaktør Janne Johannessen i den ferske episoden av Finansproduksjonen.

Denne uken hadde Konkurransetilsynet razzia hos Mondelez (Freia), Orkla og Norgesgruppen, for å finne dokumentasjon på at leverandørene selger varene sine billigere til Norgesgruppen enn de gjør til Coop og Rema 1000. Konklusjonen var: Jepp, det gjør de.

For enkelte varer slipper Norgesgruppen unna med over 15 prosent lavere pris fra leverandørene.

– Dette var mye verre enn vi trodde, sier Rema-direktør Trond Bentestuen.

Men er det ulovlig å gi forskjellige priser til ulike aktører? Nei, sier Konkurransetilsynet selv, men hvis prisene er så lave at det hindrer aktører å komme seg inn på markedet, så kan det være forbudt.

I podkasten sier DNs børskommentator Thor Christian Jensen og kommentator Anita Hoemsnes at det langt flere grunner til at det ikke kommer flere aktører på dagligvaremarkedet enn forskjell i priser.

Og hva betyr Konkurransetilsynets razzia og konsekvensen av dem for oss som handler mat. Blir det billigere priser, høyere priser eller som i dag?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.