Finansredaksjonen bøyer seg i støvet over at Norwegian-ledelsen og dets hjelpere har klart å få på plass det som være en av mest kompliserte restruktureringsprosesser i norsk næringslivs historie.

Men vi er ikke like imponert over aksjeinvestorene som har sendt Norwegian-aksjen opp i 57 kroner, når kursen i emisjonen Norwegian skal ha i mai er satt til syv kroner per aksje....

Eksisterende aksjonærer vil nesten bli fullstendig utradert når flyselskapet henter inn milliardene de trenger for å fortsette og fly. De som tjener penger på å investere i Norwegian nå, er dagshandlere som gjør seg nytte av den sterke volatiliteten i aksjen. De som blir sittende med aksjen, kommer til å tape.

I den ferske episoden av Finansredaksjonen snakker vi også om hvordan en ny modell for konkurshåndtering reddet Norwegian fra konkurs og hvor tøft det kommer til å bli for selskapet nå de møter to- tre nye konkurrenter i markedet. Gladnyheten er at det blir nok av billige flybilletter - når vi engang får lov til å reise igjen.

Hør Finansredaksjonen på Spotify her.

Eller hør - og abonnér - der hvor du pleier å høre podkaster.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen.
Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)