Mandag kom den overraskende meldingen om at Norwegian-sjef Jacob Schram måtte gå, mens finansdirektør Geir Karlsen tok hans plass. Men egentlig er vel ingen er overrasket over at storeier Jon Fredriksen er hard i klypa når det gjelder raske sjefsbytter?

I ny episode av Finansredaksjonen snakker vi om hvordan toppsjefene i selskaper hvor rå kapitalister som Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen og John Fredriksen er eiere, har høy risiko for å bli møtt med en kald skulder og en brå avskjed uten at de egentlig vet hva de har gjort galt.

Vi i Finansredaksjonen har plukket frem et knippe av de mer spektakulære sjefsavgangene de siste årene - og erkjenner samtidig at vi ikke synes så synd på dem som må gå. De får svært godt betalt for å ha tatt risikoen det er å bli sjef i et selskap med sterk eier.

Eller der du ellers hører på podkast. Lytt og abonnér!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Finansredaktør Terje Erikstad, kommentator Anita Hoemsnes og børskommentator i DN Thor Chr. Jensen i podkasten Finansredaksjonen
Finansredaktør Terje Erikstad, kommentator Anita Hoemsnes og børskommentator i DN Thor Chr. Jensen i podkasten Finansredaksjonen (Foto: Fartein Rudjord)