De siste dagene har det rast inn med gladnyheter fra Norwegian. Seks friske milliarder kroner er hentet inn. Milliardær Jon Fredriksen er inne som storaksjonær. Den irske domstolen har friskmeldt flyselskapet og en tidligere sentralbanksjef seiler inn som ny mulig styreleder.

Men bak disse nyhetene sitter det en hel haug med aksjonærer, analytikere og finansinteresserte generelt og er komplett forvirret over aksjekursen i selskapet.

Handelen i Norwegian-aksjen ble stanset tre ganger på Oslo Børs i løpet av de siste par dagene. Turbulensen er komplett når det trykkes nye aksjer til 6,26 kroner, samtidig som eksisterende aksjer handles for over tjue kroner.

Finansredaksjonen nøster opp forvirringen i denne ukens podkast-episode.

Norwegians kunststykke av en finansiell rekonstruksjon er imponerende, ifølge finansredaktør Terje Erikstad i DN. Men han spør seg om de hadde klart å kutte så mye gjeld hos kreditorene uten at det hadde vært en pandemi.

Du kan høre Finansredaksjonen på Spotify her.

Eller der du helst hører podkast. Lytt og abonnér!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen.
Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)