Nå er det 50 år siden Norge ble en oljenasjon, og de fleste er enige om at verdens rikeste land må bli mindre oljeavhengig. Klimakrisen presser frem nye krav til fremtidens arbeidsplasser, men hva i all verden skal vi drive med som ikke skader naturen?

Kan vi leve av solpaneler på taket, kreftforskning eller å klippe håret på hverandre?.

I denne episoden av «Finansredaksjonen» diskuterer kommentatorene Terje Erikstad og Thor Chr. Jensen den nye oljen med innholdssjef Janne Johannessen.

Opptatt av hva vi skal leve av fremover? Få med deg den nye DN-satsingen «Årets gründere», der du kan lese mer om gründerselskapene Cutters, Otovo og Zaptec og mange andre.

Gründerbedriften Cutters er blant annet blitt angrepet av den etablerte frisørbransjen for ikke å ivareta hygienen når kundene ikke får vasket håret. Høyre-politiker Mathilde Tybring-Gjedde har forsvart gründerbedriften. Her får hun klipp av Liv Martem Midttun hos Cutters i Stortingsgata i Oslo i 2017.
Gründerbedriften Cutters er blant annet blitt angrepet av den etablerte frisørbransjen for ikke å ivareta hygienen når kundene ikke får vasket håret. Høyre-politiker Mathilde Tybring-Gjedde har forsvart gründerbedriften. Her får hun klipp av Liv Martem Midttun hos Cutters i Stortingsgata i Oslo i 2017. (Foto: Javad Parsa)

Tips oss gjerne om temaer du vil vi skal prate om i podkasten eller spørsmål du har om aksjer og børs: Send en epost til finansredaksjonen@dn.no

Apple-bruker? Abonnér på podkasten her.

Administrerende direktør i Otovo, Andreas Thorsheim, med selskapets solpanel.
Administrerende direktør i Otovo, Andreas Thorsheim, med selskapets solpanel. (Foto: Javad Parsa)

Kan du stole på banken din? Finansbransjen blir jo stadig vekk blir tatt med buksene nede.

Hvorfor tar flere nordmenn opp lån til 19,99 prosent rente? Kanskje har naboens Tesla noe med saken å gjøre.

Alle vil bli rike, men er aksjer noe for hvermannsen?: Tips og advarsler for deg som snuser på aksjemarkedet.

Er Teslas storeier og sjef Elon Musk en bløffmaker ute av kontroll? Eller kan han redde (litt av) kloden med den feteste elbilen verden har sett?

Er det trygt å kjøpe Norwegian-billetter når det stormer rundt selskapet? Og hvorfor føler DNs børskommentator seg hatet av mange flyaksjonærer?

Fikk du med deg episoden om kryptokrakk? Det gjorde i hvert fall mange tilhengere av kryptovaluta, som lot seg provosere av DN-kommentatorenes nådeløse oppgjør med bitcoin.

Apple-eventyret fikk plutselig en bråstopp: Hva skjedde, og hva betyr egentlig en overpriset amerikansk mobiltelefon for norsk økonomi?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Å ødelegge en hel bank er enkelt
DNs Terje Erikstad forklarer hvorfor.
02:07
Publisert: