Lille Norge har et av de aller mest lønnsomme selskapene i verden. Selskapet er dessuten et av de selskapene som betaler mest skatt tilbake til staten. Og for å gni det inn – selskapet tjener alene mer enn samtlige selskaper på den svenske børsen til sammen.

Vi skal selvfølgelig snakke om Equinor i ukens episode av Finansredaksjonen, en podkast som lages av oss her i DN.

Den lille talleksersisen i starten er fra investeringsdirektør Robert Næss i Nordea.

Equinor la frem tall for 2022 og fremtidsstrategier på forrige ukes kapitalmarkedsdag. Tallene er fantastiske og det bidrar faktisk med over 400 milliarder kroner i statskassen, men når årsaken til inntjeningen er en blodig krig i Europa er det vanskelig å slippe jubelen løs.

Når det gjelder Equinors fremtidsplaner, så er kortversjonen sånn:

De fortsetter å produsere olje – men særlig gass – i fullt monn til etter 2030, og de fortsetter å opprettholde avkastningskravene på 4–8 prosent på investeringer i fornybar energi. Avkastningskravet gjør det krevende å finne fornybarinvesteringer.

Hør episoden her:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.