I ukens episode av Finansredaksjonen borrer vi i siste ukes hendelser i Flyr. Flyselskapet trenger desperat penger, men klarte ikke å hente inn nok i den rettede emisjonen denne uken. Dermed ble Jan Petter Sissener selvutnevnt finanskirurg med et alternativt forslag til hvordan selskapet kunne leve videre (og han tjene penger på det).

Hør episoden her.

Flyrs ledelse og styre sier ja til forslaget. Hvilket alternativ hadde de egentlig? Det som er absurd er at aksjekursen steg til 12 øre onsdag på nyheten. Det skjer samtidig som det skal utstedes 70 milliarder nye aksjer til ett øre stykket. Det regnestykket går ikke opp, for å si det sånn.

For alle som «elsker» Flyr (billige billetter, gratis bagasje og enkel bestilling, hva er det å ikke elske?), så håper vi at flyselskapet kommer seg gjennom vinterens lavsesong og klarer å fylle flyene i sommersesongene, men vi er litt usikre på hvor stor sjansen er for det.

Hør episoden her:

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.