Det er over 550.000 private aksjonærer på Oslo Børs, rundt 150.000 av dem har kommet til de siste par årene. Men hvordan begynne når du egentlig ikke har peiling? Det var utgangspunktet da kommentator Anne Rokkan laget videoserien «Rokkan går på børs» i høst. Rokkan er siviløkonom, men har ikke tidligere erfaring med aksjeinvesteringer. I fem episoder gir hun svar på de mest grunnleggende spørsmålene de som har lyst til å snuse på aksjemarkedet har.

Hør hvilke erfaringer hun gjorde seg i ukens episode av Finansredaksjonen. Der snakker vi også om det virkelig er slik at indeksfond er «sykt kjedelig» eller ikke.

Og har du fått med deg hva vinneren av Fantasyfond gjorde for å få 45 prosent avkastning på aksjeinvesteringer gjort i løpet av seks uker? Hør episoden og få samtidig vite hvor elendig det gikk de av oss fra DN som deltok i aksjespillet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rokkan går på børs: Magic formula? Slik finner du selskaper som tjener penger
I episode 1 av Rokkan går på børs, tar Anne Rokkan deg gjennom hvordan du kan velge riktige aksjer ved å bruke den matematiske formelen magic formula. Gjennom DNs aksjespill Fantasyfond skal hun investere totalt 100.000 kr på Børsen. I denne serien skal eksperter lære henne konkrete og enkle metoder for å gjøre de beste aksjekjøpene.
03:56
Publisert:
Rokkan går på børs: Binære aksjer? Slik blir du rik i en fei
I episode 2 av Rokkan går på børs, tar Anne Rokkan deg gjennom hvordan du kan finne aksjer som kan stige kraftig. Gjennom DNs aksjespill Fantasyfond skal hun investere totalt 100.000 kr på Børsen. I denne serien skal eksperter lære henne konkrete og enkle metoder for å gjøre de beste aksjekjøpene.
04:11
Publisert:
Rokkan går på børs: Follow the money – slik unngår du å bli lurt
I episode tre av Rokkan går på børs, viser Anne Rokkan deg hva du må vite for å ikke bli lurt av dårlige råd når du skal kjøpe aksjer. Gjennom DNs aksjespill Fantasyfond skal hun investere totalt 100.000 kr på Børsen. I denne serien skal eksperter lære henne konkrete og enkle metoder for å gjøre de beste aksjekjøpene.
03:42
Publisert:
Rokkan går på børs: Når skal du selge aksjene dine?
I episode fem av Rokkan går på børs prøver Anne å finne ut hvordan man vet når man skal selge en aksje, og når man skal fortsette å holde på den. Gjennom DNs aksjespill Fantasyfond skal hun investere totalt 100.000 kr på Børsen. I denne serien skal eksperter lære henne konkrete og enkle metoder for å gjøre de beste aksjekjøpene.
03:09
Publisert:
Rokkan går på børs: Derfor kan ikke grønne aksjer redde verden
I episode fire av Rokkan går på børs gjennomfører Anne Rokkan et eksperiment for å vise at det å investere i grønne aksjer, ikke har den klimavennlige effekten mange skulle tro. Gjennom DNs aksjespill Fantasyfond skal hun investere totalt 100.000 kr på Børsen. I denne serien skal eksperter lære henne konkrete og enkle metoder for å gjøre de beste aksjekjøpene.
04:29
Publisert: