Kjell Inge Røkkes Aker lanserte denne uken kryptovaluta-selskapet Seetee, og har kjøpt bitcoin for 500 millioner kroner. En av begrunnelsene for omfavne bitcoin var at «penger er en sosial konstruksjon som bare fungerer fordi vi alle tror på dem ». Det var da voldsomt, Røkke?

Finansredaksjonen har for så vidt latt seg bevege av det velskrevne brevet fra Kjell Inge Røkke om hvorfor han og Aker investerer i bitcoin, men har på ingen måte latt seg overbevise om kryptovalutaens fortreffeligheter, særlig ikke den delen hvor Røkke snakker om at selskapet kun skal bruke grønn energi.

Og – selv om alle bitcoin-fanatikerne der ute (og det er en del av dem) føler de har vunnet et stort slag over alle skeptikerne ved å få Røkke på sin side, minner finansredaktør Terje Erikstad i DN om at investeringene Røkke og Aker har gjort i det nye selskapet utgjør rundt én -1- prosent av Akers markedsverdi. Det er jo ikke akkurat som om han går «all in».

Lytt til Finansredaksjonen episode om Røkke og bitcoin. Du kan finne episoden på Spotify her.

Eller du kan søke opp Finansredaksjonen der du ellers lytter til podkast. Lytt og abonner!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen.
Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)