Kjell Inge Røkkes flyttemelding mandag overrasket mange politikere, men ikke DNs finansredaktør Terje Erikstad. Han mener Røkkes avgang til Lugano i Sveits var varslet. Det kan være tre eller fire årsaker til at det skjedde akkurat nå.

En av dem er forventningene om at skattehullene i fritaksmetoden og aksjonærmodellen blir foreslått tettet av Skatteutvalget som leverer sitt forslag til endring i skattesystemet i november . Et hull er allerede i ferd med å tettes. Det er muligheten til skattefri privat bruk av privatfly, yachter og hytter som eies av selskaper. Det rammer Røkke både i form av flyturer og fremtidige båtturer med Rev Ocean.

I Finansredaksjonens ferske episode får du høre mer om bakgrunnen for Røkkes flytting.

Rekken av politikere på ventresiden som har kritisert Røkke for å «stappe milliardene i lommene og dra» er lang. Finansredaksjonens Bård Bjerkholt mener flyttingen kan bidra til en realitetsorientering av politikere i Arbeiderpartiet som opp gjennom årene har tatt Røkke for en slags sosialdemokratisk kapitalist. Flyttingen viser at han kun er kapitalist.

Og uansett om Røkke flytter, så blir det meste av verdiene hans igjen i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.