Finansredaksjonen har ofte kritisert dem som kommer med økonomiske prognoser eller prognoser for hvilke aksjer man bør kjøpe eller selge. I denne romjulsepisoden våger vi oss ut på den farlige veien bygd av skråsikkerhet, tipping og noenlunde kvalifiserte anslag selv.

Lytt til romjulsepisoden her:

Det som har preget innholdet i Finansredaksjonen og samtlige økonomers uttalelser de to siste årene – er inflasjon. Prisene har steget siden starten av 2021 og gjennom hele 2022. Mens prisveksten frem til februar 2022, ble forklart med ettervirkninger av pandemien, forstyrrede produksjonslinjer og fraktproblemer, så var det da president Putins sanne ansikt viste seg med invasjonen av Ukraina i februar at inflasjonen virkelig tok av verden over.

I Norge har prisene steget med 6,5 prosent det siste året. Hadde det ikke vært for strømstøtten hadde den vært 8,4 prosent. Hva skjer i 2023? Og hva gjør Norges Bank for å stagge inflasjonen? Og hvordan kommer aksjemarkedet til å utvikle seg. Er nedturen over? Hva med oljeprisen? Kommer høye energipriser fortsatt til å sende milliarder av inntekter inn i Equinor og holde aksjekursen oppe?

Vi legger hodene på blokken og svarer på alle spørsmål.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.