Økonomiprofessor Ragnar Torvik har sammen med ti andre økonomer og jurister foreslått relativt radikale endringer til det eksisterende skattesystemet.

Hva er de store grepene? Og er det virkelig nødvendig å innføre skatt på bolig og arveavgift igjen? Hva er forresten feil med dagens skattesystem?

Hør ukens episode av Finansredaksjonen og få svar.

Selv om skatteutvalget har levert et forslag til et helhetlig skattesystem, er det ikke noe i veien for at politikerne kan se på rapporten fra utvalget som en meny og plukke de forslagene de vil. Det er greit, sa Torvik på fremleggelsen mandag, men da går det utover effektiviteten og verdiskapningen.

Forslaget har høringsfrist til april, og så blir det behandling i Finansdepartementet. Sannsynligvis vil ikke Skatteutvalgets forslag komme til behandling i Stortinget før på tampen av 2023 eller i 2024. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.