Obligasjoner har for å si det forsiktig ikke vært blant topp ti favorittema for Finansredaksjonen. Det har rett og slett ikke vært spennende nok. Men det har endret seg nå.

Obligasjoner har tradisjonelt vært en trygg havn, fordi markedet historisk har svingt i utakt med aksjemarkedet. Slik er det ikke nå. Obligasjonsmarkedet verden over er det dårligste på 70 år. Stigende renter må ta skylden for det. Det er ikke over ennå. Denne uken kom inflasjonstall fra Norge som viste en prisvekst på 6,9 prosent de siste 12 månedene. Det er over Norges Banks prognoser og det er dermed duket for en renteheving i november - kanskje så høy som 0,5 prosentpoeng. For de som sitter med obligasjoner med lang løpetid kjøpt før rentestigningen, er det dårlige nyheter.

Hør episoden der du ellers hører podkast.

Men obligasjonsmarkedet kan by på en god investeringsmulighet på kort sikt nå - eller på lang sikt hvis man skal tro på at rentenivå skal ned på sikt. Hør hva som taler for og mot investering i obligasjoner i Finansredaksjonen. Og ja - vi starter med å forklare det grunnleggende om obligasjoner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.