«Exit»-serien har gått sin seiersgang på lineær tv og strømming, men DNs deltagere i podkasten Finansredaksjonen synes serien er kjedelig og lite interessant.

– Jeg synes egentlig det er dørgende kjedelig, sier Terje Erikstad.

Samtidig er det klart at finans er full av fristelser og fallgruver. I finans kan du bli veldig rik hvor du tar mye risiko, og kutter noen hjørner.

– Jeg har sammenlignet finansmarkedet med en djevel som samfunnet inngår en pakt med, sier Erikstad.

– Når det eneste du er opptatt av er å tjene penger og du har et informasjonsoverskudd, så er det veldig fristende å utnytte kundene, sier Erikstad.

– I finansnæringen er det slik at den som er flinkest er den som tjener mest penger. Det er en veldig bonuskultur og det handler om å tjene penger. Og når det eneste du er opptatt av er å tjene penger og du har et informasjonsovertak, blir det veldig fristende å utnytte kunder, sier Erikstad.

– Men det må jo være mulig å ta høy risiko og levere avkastning uten å være en drittsekk, påpeker Janne Johannessen.

Samtidig er deler av finans ganske nådeløs.

– Du går fra å være en «somebody» til en «nobody» hvis du går på en skikkelig smell, sier Erikstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.