Minus 130 milliarder kroner. Det er status for formuen til supermilliardær Warren Buffett så langt i år. Investorlegenden som snart fyller 90, er den som har tapt mest i aksjemarkedet på koronakrisen, ifølge Bloomberg, som daglig justerer formuen til verdens aller rikeste.

Hvordan Buffett, Jeff Bezos, John Fredriksen og andre supermilliardærer har klart seg på børsene gjennom smittefrykt og virustiltak, er tema for siste episode av DNs podkast Finansredaksjonen, med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr Jensen og journalist Ida Grieg Riisnæs.

Bruker du Spotify, er linken her

Hører du via Iphone,  trykker du her

Ellers går du inn på din podkast-app, søker etter Finansredaksjonen – lytt og abonner.

Oraklets rykte på spill

Supermilliardær Warren Buffett har gått på en skikkelig smell, og det er en type selskaper som er hovedsynderen.

- Berkshire Hathaway er fullastet med disse som har falt som en stein, sier Jensen, som mener Buffetts renommé som superinvestor står på spill. Dette sårer nok stoltheten, sier Jensen.

I tillegg har Buffett gjort noe han slett ikke har for vane i investeringsselskapet Berkshire Hathaway, som han har ledet i over 50 år.

- Hans investeringsselskap hadde kjøpt masse flyaksjer, som nå er dumpet alle som en. Et tydelig tegn på at han har gått på en skikkelig smell, og bommet, og nå prøver han å reparere, sier Jensen om investoren som er kjent for at han knapt selger aksjer.

Han mener det er et veldig veldig negativt signal.

- Det er et interessant poeng for alle hjemlige investorer som sitter fullastet i SAS og Norwegian, sier Jensen.

På med høyvannsbuksene

Både John Fredriksen og Kjell Inge Røkke har fått tidenes smell på børsene som følge av oljeprisfallet. Begge slett med store kursfall også før korona-viruset slo til.

Ifølge Bloomberg har John Fredriksen svidd av 16 milliarder kroner på børsene hittil i år, og er tett fulgt av Kjell Inge Røkke.

I Oljefondet står det betydelig bedre til, samlede verdier er stadig over 10.000 milliarder dollar.

- Selv om man korrigerer og ser på verdiene i dollar, er ikke fallet veldig dramatisk, sier Erikstad.

- Vi er en gjeng med kapitalister alle vi nordmenn, vi eier dette fondet sammen. For oss er det veldig bra at aksjemarkedet har gått så bra til tross for at realøkonomien har svekket seg så drastisk. Vi får håpe markedene har rett, og at vi får kontroll over denne korona-pandemien.

Jensen er ganske overbevist om at realøkonomien har rett, og venter at aksjemarkedet vil dra seg til over sommeren.

- Det henger ikke sammen, det vil komme en reaksjon. Det er bare å ta på seg høyvannsbuksene, sier Jensen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.