Norske banker er solide og oppfyller kapitalkravene med god margin, men finanstilsynsdirektør Morten Baltzersen oppfordrer til å holde tilbake overskudd for å stå bedre rustet når finansuroen rammer dem.

- Vi må være forberedt på at finansuro og internasjonal nedgangskonjunktur også vil påvirke norsk næringsliv, noe som kan føre til økte utlånstap i tiden fremover, sier han i en pressemelding fra Finanstilsynet torsdag.

Livselskapene ble imidlertid rammet av betydelig nedgang i aksjemarkedet og lave renter i tredje kvartal. Baltzersen påpeker at lavere aksjeeksponering vil redusere livselskapenes sårbarhet for ytterligere fall i aksjemarkedet, men at avkastingen på obligasjonsporteføljen fortsatt vil være dempet av lave renter.

- På sikt er det viktig at livsforsikringsselskapene klarer å øke egenkapitalen, både for å styrke den risikobærende evnen og for å oppfylle økte solvenskrav, sier han videre.

Les også:
Stenger døren for nye kunder

Finansprofessor mener mobbing kan gi dårligere banker
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.