Det sier han til TDN Finans tirsdag.

- Forslaget betyr at nærmere 90 prosent av forvaltningskapitalen i norske banker blir pålagt et LCR-krav på 100 prosent fra 1. januar 2016. Det er mye raskere enn hva man har lagt opp til i både EU og i Basel III-regelverket, sier Stokstad.

Finans Norge mener at grunnprinsippet bør være at Norge forholder seg til den samme reguleringen som EU utformer.

- Det er en grunn til at man har laget en opptrappingsplan, det er ikke bare på grunn av den økonomiske situasjonen, men også at man mangler erfaring med den typen reguleringen, sier han.

Stokstad mener tilsynets forslag håndterer mangelen på godkjente likvider for norske kroner på en fornuftig måte.

- Det at tilsynet legger opp til at bankene fyller opp LCR totalt sett og at de følger opp valutafordelingen gjennom pilar 2, bankenes individuelle vurdering, finner vi veldig klokt, sier Stokstad.

Konserndirektør for kommunikasjon Thomas Midteide i DNB Sier til TDN Finans at de har innfridd disse kravene lenge.

- DNB har allerede innfridd disse kravene lenge, så det blir ingen stor endring finansielt for oss, sier han.

Analytiker Bengt Kirkøen i Swedbank skriver i en oppdatering at regelverket ikke vil ha så stor effekt på resultatene sine norske banker allerede har tilpasset seg.

 

Les også: Nå vokser landets gjeld enda raskere enn under depresjonen

Erna Solberg på shippingmesse: Dette er Norges tre store fordeler

Svenskene stanser hurtigtog mellom Stockholm og Oslo

- Nå må vi legge grunnlaget for oppturen som kommer senere(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.