Finanstilsynet understreker i et brev til bankene at de i forbindelse med regnskapsavslutningen for 2015 særskilt må vurdere den direkte og indirekte effekten av oljeprisfallet i vurdering av nedskrivningsbehov, både hva gjelder de individuelle og de gruppevise nedskrivninger.

Det fremgår av et likelydende brev fra tilsynet til styrene i alle forretningsbanker og sparebanker datert 21. desember 2015, som er offentliggjort tirsdag.

Tilsynet viser til at de bokførte tapene på utlån har så langt vært lave.

«Dette er noe overraskende i lys av økt usikkerhet knyttet til kredittkvaliteten i bankenes utlånsporteføljer», skriver tilsynet.

Det vises blant annet til at for norske bankkonsern utgjorde gruppenedskrivninger 0,25 prosent av brutto utlån til kunder pr 30. september 2015, tilsvarende samme andel som ved utgangen av 2014.

«Med utgangspunkt i det betydelige oljeprisfallet og svekkede utsikter for norsk økonomi kunne en ha forventet en økning i denne andelen for norske bankkonsern samlet», heter det i brevet.

I brevet ber tilsynet at en kopi av brevet blir sendt til ekstern revisor.
 

Les også: Varsler slakt av selskapsverdiene

Statoil tildeler kontrakter for 11 milliarder kroner

Flere søkte asyl i Sverige etter grensekontroll

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se verdensmesteren forklare: Slik gjenkjenner du god kvalitetskaffe

Slik gjenkjenner du god kvalitetskaffe
Kaffe er ikke bare kaffe.
02:46
Publisert: