– Den plutselige endringen i flyktningsituasjonen medfører en betydelig trussel mot Finlands sikkerhet, sier Antti Pelttari, sjef for den finske sikkerhetstjenesten Supo, til YLE.

Til nå i år har Finland registrert 25.000 asylsøkere. Samtidig overvåker Supo rundt 300 mennesker som mistenkes for å ha forbindelser til islamistiske opprørsgrupper. Flere av disse 300 er blant asylsøkerne som har kommet til landet i år, påpeker Pelttari.

Det er ikke bare økningen i antall asylsøkere og dermed økt risiko for at voldelige islamister kan være blant de nyankomne som gjør at Supo nå hever trusselnivået. Økningen av flyktninger og migranter den siste tiden har skapt misnøye hos etniske finner, noe som øker trusselen for voldelig hatkriminalitet, ifølge Supo.

– Finske ekstremistorganisasjoner som kjemper mot immigrasjon, er den mest synlige og konkrete sikkerhetstrusselen, sier innenriksminister Petteri Orpo.

Finland mottok i fjor 3.600 asylsøkere. I år er det ventet opptil 35.000 asylsøknader.

 

Les også: Oljeprisen snuser på 50-tallet

Kaffekjempe tapte 34 millioner

For et drøyt tiår siden var dette landet «europas syke mann»

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Telenorsaken på 5 minutter:

Telenorsaken på 5 minutter
DNs Marte Ramuz Eriksen forklarer hva saken dreier seg om
05:08
Publisert: