I fjor registrerte finske utlendingsmyndigheter bare 3.600 asylsøknader. Hittil i år har nesten 18.500 personer bedt om beskyttelse i Finland, inkludert rekordtallet for september som det finske innenriksdepartementet offentliggjorde fredag.

Den nye prognosen på 50.000 asylsøknader i 2015 er en kraftig oppjustering fra forrige anslag, som var på 30.000. I den siste prognosen for Norge anslår UDI at antallet asylsøkere til Norge i år vil ligge på mellom 16.000 og 20.000.

Finlands innenriksdepartement sier det nye anslaget er sammenlignbart med asyltallene i Tyskland og Sverige, hvis man regner ut ifra folketall. Finland har en befolkning på 5,5 millioner.

Torsdag ble det satt nok en rekord på flyktningmottaket i finske Torneå, hvor over 470 personer ble registrert som asylsøkere på én og samme dag. De aller fleste av de flere tusen flyktningene som de siste ukene har tatt seg til Finland fra Sverige, kommer fra Irak.

Ifølge politiet er årsaken til det store antallet asylsøknader at senteret har bedret rutinene for registrering og gjort prosessen smidigere. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Shipping-selskap permitterer 100 ansatte

- Klart fall i aksjer, klart fall i dollar og klart fall i råvarer

Asia i dag: Tidenes kapitalflukt i fremvoksende land

Se DNTV: Folk er ikke redde

Folk er ikke redde
Birger N. Haug selger som før.
01:55
Publisert: