– Det er helt klart en del som angrer når det typisk norske sommerværet kommer. De siste ukene har ustabilt vær bidratt til at vi opplever stor økning både på pakkereiser og restplasser, sier produktdirektør Eivind W. Christiansen i Finn reise i en pressemelding.

Den siste uka i juni registrerte Finns reiseside 80 prosent flere besøkende enn samme uke i fjor.

Ustabilt vær

Meteorologisk institutt har inntrykk av at været i deler av landet de siste ukene har vært dårligere enn hva folk skulle ønske.

– Særlig Sør-Norge har hatt mye ustabilt vær den siste tida. Mot slutten av juni, og litt inn i juli nå, har vi hatt en periode med ustabilt vær med lavere temperaturer enn ventet og innslag av regnbyger. Det er ikke det folk vil ha når de har ferie, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan til NTB.

Ifølge Granan kan sola kan titte fram igjen og temperaturene stige over hele Norge de to siste ukene i juli.

– Det ser ut til at det vil stabilisere seg mer rundt normalen. Det er ikke dermed sagt at det bli stabilt varmt over lengre tid i juli, sier han.

Hellas

Totalt søkte nærmere en halv million nordmenn etter restplassbilletter i juni, og Hellas var på søketoppen blant reisende på jakt etter sol og varme.

– Kreta er et populært reisemål blant norske turister. Her får man mye og god ferie for pengene, sier produktdirektør Christensen i Finn.

Rhodos og Alanya følger som de neste mest søkte destinasjonene for pakkereiser.

På yr.no meldes det om strålende sol på Kreta de neste ni dagene, og temperaturer mellom 26 og 28 grader. Tyrkiske Alanya kan skilte med et sted mellom 27 og 31 grader i samme periode.

– Området rundt Middelhavet er generelt et sikkert kort for å finne varmere vær. For eksempel i Athen ser det ut til at det vil være tørt og rundt 30 grader på dagtid den neste uka. Langs hele kysten ser det bra ut på de siste satellittbildene, sier meteorolog Grana

 

Les også: Selger «krisehotell» til Blystad og Adolfsen-brødrene

- Umulig å si hvor store konsekvensene blir

Røkke-topp bytter rolle


Se DNtv:

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.