Konserndirektør for økonomi og finans (CFO) Torgrim Reitan er utnevnt til konserndirektør for forretningsområdet Utvikling og produksjon USA (DPUSA), etter at Bill Maloney besluttet å ikke forlenge kontrakten sin med Statoil.

Det opplyser Statoil i en melding tirsdag morgen.

Hans Jacob Hegge er utnevnt til ny konserndirektør for økonomi og finans (CFO). Hegge kommer fra stillingen som direktør for Drift nord, i Utvikling og produksjon Norge.

Irene Rummelhoff er utnevnt til konserndirektør for New Energy Solutions, og Jens Økland til ny konserndirektør for Markedsføring, Midtstrøm & Prosessering.

Rummelhoff og Økland tiltrer sine nye stillinger 1. juni 2015. Reitan og Hegge tiltrer sine stillinger 1. august 2015.

- Jeg er glad for at Torgrim Reitan har takket ja til muligheten til å lede DPUSA, og ønsker Hans Jakob Hegge, Irene Rummelhoff og Jens Økland velkommen som nye medlemmer av lederteamet mitt. Deres omfattende erfaring sikrer fornyelse når KL tar fatt på framtidige utfordringer, sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre.

  Utfordrende jobb

Reitan får en utfordrende jobb:

For få uker siden offentliggjorde Statoil 46,1 milliarder kroner i nedskrivninger, hovedsakelig knyttet til tidligere toppsjef Helge Lunds oppkjøpsraid i Nord-Amerika. Kollaps i olje- og gassprisene har gjort at selskapet tilsammen har skrevet ned verdier for nær 70 milliarder kroner i Nord-Amerika de siste par årene.

Les også: - Når man gjør investeringer med 100-110 dollars prisutsikter og prisen faller til 50-60, har det konsekvenser

Målet er at det nye DPUSA vil ytterligere styrke fokus i arbeidet med å bedre lønnsomheten for Statoils eiendeler i Mexicogolfen, og den landbaserte skiferolje- og skifergassvirksomheten i USA. Samlet gir aktivitetene i USA Statoil en sterk posisjon i verdens største, integrerte energimarked, heter det i meldingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.