Den svenske banken legger totalt 750 millioner kroner på bordet for meglerhuset First Securities.

Hete aksjemarkeder er ikke den eneste grunnen til at First-strategene Peter Hermanrud og Harald Magnus Andreassen smiler om dagen. I dag selger de aksjene i meglerhuset til Swedbank.

DN får bekreftet at Swedbank-sjef Michael Wolf kommer til Oslo for å sette pennen på avtalen.

- Vi har kommet til enighet med 108 personer i personalet om å kjøpe deres aksjer, som totalt utgjør 49 prosent av selskapet, bekrefter kommunikasjonssjef Thomas Backteman i Swedbank. Banken eier resten fra før.

Etter det DN kjenner til, er avtalen delt opp i to deler. De ansatte får nærmere 550 millioner kroner på deling for å gi slipp på sine aksjeposter. I tillegg har Swedbank lagt en sukkerbit på bordet til alle ansatte, i form av 200 millioner kroner i lojalitetsbonus.

Banken skal komme med mer informasjon i løpet av dagen. Følg med på DN.no

Basert på sist tilgjengelige aksjonærutskrifter, er aksjestrateg Peter Hermanrud den som tjener mest. Han får 23 millioner kroner for å gi slipp på en aksjepost på 2,1 prosent. Hermanrud ville ikke kommentere gevinsten til DN igår ettermiddag.

Den profilerte sjeføkonomen Harald Magnus Andreassen får rundt 12 millioner kroner for sin aksjepost. I tillegg kommer bonus dersom den topprangerte analytikerduoen blir værende i hovedkvarteret på Filipstad Brygge i Oslo.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.