Flying Elephant, konsernet som blant annet eier hotellkjeden First Hotels, eiendomselskapet Host Hoteleiendom og hotelloperatørkjeden Tribe Hotels, har et resultat på 85,4 millioner kroner for 2014. Dette er en nedgang fra året før, da resultatet var 781 millioner kroner.

- Justert for salgsgevinst i 2013 og redusert volum som følge av færre hoteller, viser sammenlignbare tall en fremgang i den underliggende driften. Denne utviklingen har fortsatt inn i 2015, sier styreformann og eier, Asmund Haare.

Asmund Haare (65) eier sammen med to av barna, Simen (39) og Cathrine (30), konsernet Flying Elephant som inkluderer drift av 35 hoteller gjennom selskapet Tribe Hotels og hotell-kjeden First Hotels. Faren eier 74 prosent av aksjene, mens barna sitter på 13 prosent hver.

Satser internasjonalt

Selskapet har over 90 hoteller i porteføljen, hvorav selskapet er størst i Sverige med 37 hoteller. De er nå i ferd med å satse mer internasjonalt.

- Vi har signert ni hoteller i Norden så langt i år. Videre har vi tegnet en avtale i Spania om 32 hoteller. Dette viser at First Hotels har god aksept i det nordiske hotellmarkedet i tillegg til et betydelig internasjonalt eksportpotensial, sier Haare. 

- Det er først i år First Hotels har beveget seg utenfor Skandinavias grenser. Først med ett hotell på Island, og i mai med 32 hoteller i Spania. I tillegg har vi signert ni nye hoteller i Skandinavia. Dette viser at vi både har tillit på vårt hjemmemarked, men også et betydelig potensial utenfor Nordens grenser, legger Ellingsen til.

Han forteller at de jobber med flere renoveringsprosjekter.

- Vi ferdigstilte First Hotel Grand Falun tidlig i år. Flere vil følge i tiden som kommer.  

Svake tall for 2014

Selskapet solgte i 2013 sommer tre hoteller til konkurrenten Petter A. Stordalen for å løse de økonomiske utfordringene konsernet hadde slitt med i flere år. Salget ga en bokført en gevinst på 687 millioner kroner for konsernet. Selv om nedgangen i omsetning og resultat er stor for 2014 er selskapet fornøyd.

- I 2013 solgte vi tre store hoteller. Dette førte til lavere omsetning og resultat i 2014, sammenliknet med året før. Selv om driftsresultatet i 2014 er beskjedent, er dette forventet og etter planen. Sammenlignbare tall viser en fremgang i den underliggende driften, en fremgang som så langt i 2015 ytterligere har manifistert seg, sier kommunikasjonssjef Erlend Ellingsen.

Driftsresultatet for fjoråret viser et overskudd på 0,6 millioner kroner, mot 670,9 millioner kroner i 2013.  

- Isolert sett er resultatet svakt, men vi er i en omstillingsprosess og alle piler peker i riktig retning. Derfor er resultatet som forventet og i tråd med vår langsiktige plan, sier Haare.

 

Les også:

Her var det boligprisoppgang i juli

- Øker usikkerheten om Fed vil heve styringsrenten i år

Håper regjeringen ikke forsøker å redde arbeidsmarkedet på samme måte som i 2009  

Se DNtv:

Retrogolf tar av

Retrogolf tar av
Spiller hickory-golf i tweed og knestrømper.
01:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.