Norge solgte fisk for 5,7 milliarder kroner til utlandet i juli. Det er en økning på 729 millioner kroner eller 15 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Den samlede fiskeeksporten i årets sju første måneder var verdt 39,7 milliarder kroner. Det er 2,2 milliarder mer enn året før, opplyser Norges sjømatråd i en pressemelding.

– Norge har aldri eksportert sjømat til høyere verdi i juli måned enn i år. Mye av forklaringen på dette er at prisen har vært høy på de viktigste artene og produktene. Laksen står alene for over 40 prosent av økningen i juli, sier sjømatrådets direktør for markedsinnsikt, Asbjørn Warvik Rørtveit. Prisen på fersk hel laks har økt med rundt ti prosent sammenlignet med juli i fjor.

Han sier ikke noe om hvor mye av inntektsøkningen som skyldes valutasvingninger. Den siste tiden har den norske kronen blitt sterkt svekket mot valutaen til flere av våre viktigste handelspartnere.

Også hvitfisk hadde en oppgang, i juli, mens fryst torsk, fryst blåkveite og klippfisk økte aller mest. Makrellen har hatt en dårlig start på året, men vekst i juli fører til at tallene hittil i år nå er på høyde med fjorårets sju første måneder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Dette er dagens viktigste økonominyheter

Oljeprisene stiger noe

Bombelignende gjenstand funnet etter Oslo-skyting

Se DNTV: Boligmarkedets minste leilighet

Se boligmarkedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert: