Det skriver Fiskeribladet Fiskaren.

Sinkaberg-Hansen brukte 2256,6 tonn hydrogenperoksid ifjor. Det er nesten like mye som hele norsk oppdrettsnæring brukte i 2012 (2538 tonn)

Totalforbruket i 2013 var 8262 tonn.

Selskapet til den tidligere Ap-statsråden fikk skrevet ut 69 resepter på behandlinger mot lakselus med ulike medikamenter på 11 av oppdrettslokalitetene sine i 2013.

- Helt vanvittig

- At et selskap klarer å bruke nesten like mye hydrogenperoksid på ett år, som hele næringen brukte året før, er helt vanvittig. At de i tillegg har fått grønn laksekonsesjon gjør saken verre, sier Maren Estmark, generalsekretær i Naturvernforbundet.

- Jeg visste ikke at det var så ille. Dette viser bare hvor ute av kontroll lusesituasjonen i næringen er, sier Estmark.

Hun mener de må bli strengere med å si at nå er det nok behandling, og kreve utslakting.

Heller ikke Finn Sinkaberg, daglig leder i Sinkaberg-Hansen, var klar over at selskapet hadde brukt så mye hydrogenperoksid i 2013.

- Høres mye ut

- Det høres mye ut, men det er jo stort sett i vårt område det brukes hydrogenperoksid, sier Sinkaberg.

- I år er det bedre. Området nord på Vikna, som er mest plaget, er jo brakklagt, sier han.

Medeier i Sinkaberg-Hansen, tidligere fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, sier hun ikke kjenner til eller har noe med den daglige driften i selskapet å gjøre.

På spørsmål om hun likevel synes det er pinlig at Sinkaberg-Hansen er en av verstingene når det gjelder problemer med lakselus, svarer hun at hun ikke kommenterer enkeltselskaper.

Hun har full tillit til at Mattilsynet gjør de rette vurderingene og hvis de mener de trenger mer verktøy, regner hun med at de ber om det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.