– Det er vanskelig å si hva den aksjen her skal prises til, sier lakseanalytiker Christian Nordby i Kepler Cheuvreux.

Han snakker om norske Atlantic Sapphire, som har planer om enorme anlegg for laks produsert på land i Miami i USA. Selskapet, som ble børsnotert våren 2018, hadde en eventyrlig start på børsen, men har falt kraftig dette året.

Senest for halvannen uke siden falt aksjekursen kraftig etter at selskapet la frem sine halvårstall. I avisspaltene var det utfordringer med å skaffe nok flytende oksygen til laksen som fikk mest plass. Selskapet meldte om kontrollert slakt av rundt 100.000 fisk under optimal vekst som følge av dette.

Natt til mandag varsler Atlantic Sapphire at det har sikret ytterligere oksygenleveranser, at selskapet nå kan øke fôringen til normalt nivåer, og at produksjonen ventes være normal.

Analytiker Christian Nordby i Kepler tror ikke på hallelujah-stemning på børsen. Han mener det var ventet at produksjonen ville komme tilbake til normalt.

Aksjen stiger litt over fire prosent mandag formiddag.

Større tap enn ventet

Ifølge Nordby var det flere ting ved halvårsrapporteringen som kan ha sendt aksjekursen nedoverbakke.

Han peker på at tapene i første halvår var langt større enn ventet, samt at engangskostnadene var høyere enn ventet. Ifølge ham gjorde summen av informasjonen at sannsynligheten for en ny emisjon økte.

– De har ikke noe umiddelbart behov, men markedet så for seg at det kan komme en ny emisjon, sier han.

Hittil i år har Atlantic Sapphire-aksjen falt 59 prosent.

I første halvår endte resultat før skatt på minus 51,5 millioner dollar (nesten 450 millioner kroner). På forhånd var det ventet et resultat før skatt på minus 25 millioner kroner, ifølge Infront-estimater fra fire analytikere.

I dagene etter halvårstallene fra Atlantic Sapphire tok meglerhusene frem ostehøvelen og skar av lag på lag av sine tidligere kursmål, samtidig som mange nedgraderte anbefalingen.

– Ingen åpenbar kjøpskandidat

Kepler-analytiker Nordby har selv en anbefaling på aksjen. Han venter på flere og bedre datapunkter før han gjør seg opp en mening.

– Jeg synes det er for vanskelig å gi en god anbefaling. Det er ingen åpenbar kjøpskandidat. Da bør man heller kjøpe de vanlige lakseselskapene som har god produksjon og som kan utnytte de høye lakseprisene jeg tror kommer de neste årene, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.