Kjell Inge Røkke gir seg som fisker med båten «Trygg», skriver Budstikka.

Det var i 2007 at Røkke sjøsatte båten. Først begynte han å selge reker i Oslo og fra 2012 i Vollen, i tett samarbeid med Roger Hammerø.

I august i år døde Hammerø, bare 59 år gammel. Det blir også slutten på fiskeriet med «Trygg», som var nært knyttet til kameraten.

– Røkke kan bekrefte at fiskebåten «Trygg» skal selges. Dette skyldes først og fremst at Roger Hammerø som var skipper om bord, og som var en sentral person i prosjektet, gikk bort tidligere i år, bekrefter Røkkes pressetalsmann Rolf Nereng overfor Budstikka.

Fjernet fra fiskermanntallet

I forrige uke skrev DN at Fiskeridirektoratet fjerner Kjell Inge Røkkes mulighet til å drive med fiske.

Årsaken er at Fiskeridirektoratet mener Røkke ikke oppfyller vilkårene for å stå i det såkalte fiskermanntallet for 2019. Å være oppført i fiskermanntallet betyr at man har rett til å delta i ulik fiskeri.

Fiskeridirektoratet viser til opplysninger fra Nav om at Aker-eieren jobber fullt i en annen virksomhet enn fiske og fangst. Røkke kontrollerer og er styreleder i børskjempen Aker.

Han har også tidligere blitt fjernet fra fiskermanntallet, men har klaget inn avgjørelsen og fått fortsette som fisker. Røkke har frem til 1. desember til å klage på avgjørelsen, heter det i avgjørelsen.

Påklager ikke vedtaket

– Røkke vil ikke påklage vedtaket han nylig mottok om at han er ute av fiskermanntallet fra 1. januar 2019, opplyser Nereng til Budstikka.

Aker-eier Kjell Inge Røkke (60) slo seg opp på fiske i USA i 1982 med en tråler til 75.000 dollar. Siden har han bygget opp en milliardformue og blitt Norges rikeste, men også tidvis drevet med rekefiske gjennom tråleren sin «Trygg» på si.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Det har kostet ti år av livet mitt. Ti år som jeg aldri får tilbake igjen. Her er Linda Johansens gründerråd.
02:54
Publisert: