Aker-eier Kjell Inge Røkke (60) slo seg opp på fiske i USA i 1982 med en tråler til 75.000 dollar. Siden har han bygget opp en milliardformue og blitt Norges rikeste, men også tidvis drevet med rekefiske gjennom tråleren sin «Trygg» på si.

Nå får han ikke lenger være fisker og blir satt på land, ifølge en avgjørelse fra Fiskeridirektoratet som DN har fått innsyn i.

Årsaken er at Fiskeridirektoratet mener Røkke ikke oppfyller vilkårene for å stå i det såkalte fiskermanntallet for 2019. Å være oppført i fiskermanntallet betyr at man har rett til å delta i ulik fiskeri.

– Røkke har fått melding om det, og tar den til etterretning, sier hans pressetalsmann, Rolf Nereng.

Han sier at Røkke ikke har noen ytterligere kommentarer til saken.

Fiskeridirektoratet viser til opplysninger fra Nav om at Aker-eieren jobber fullt i en annen virksomhet enn fiske og fangst. Røkke kontrollerer og er styreleder i børskjempen Aker.

Kan klage

Røkke kjøpte reketråleren «Trygg» i 2007 og gjorde da comeback som fisker.

– Dette er da ikke noe å lage oppstyr om. Jeg er jo bare en helt vanlig rekefisker, sa Røkke til NTB i forbindelse med at han debuterte som rekeselger ved Rådhuskaia i Oslo samme år.

Han har også tidligere blitt fjernet fra fiskermanntallet, men har klaget inn avgjørelsen og fått fortsette som fisker. Røkke har frem til 1. desember til å klage på avgjørelsen, heter det i avgjørelsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjell Inge Røkke hylles som «original gangster» i denne litt annerledes bursdagsgaven produsert av rapperen Oral Bee, hans kompanjong Mr. Pimp Lotion og operasanger Didrik Solli-Tangen
03:53
Publisert: