Kina har avslørt omfattende smugling av norsk laks fra Vietnam til Kina. Totalt er laks for 720 millioner kroner stoppet på grensen, skriver Intrafish torsdag.

Hverken Mattilsynet eller Utenriksdepartementet er kjent med saken, ifølge bransjesiden. Sjømatrådet sier det kjenner til at dette er en sak i kinesiske medier.

Intrafish viser til at kinesiske myndigheter opplyser at det er svært mye norsk frossen laks i tollbeslagene. Fisken er sendt med fly i Vietnam, og blitt smuglet inn med båt til Kina til byene Guangzhou, Shanghai, Shenzhen og Beijing.

-Vi er kjent med saken i kinesisk presse om at irregularitet i import av svinekjøtt, biff, kylling og sjømat, derav laks fra flere land er inkludert, er under etterforskning av kinesiske myndigheter. Siden saken er under etterforskning har vi ingen ytterligere kommentarer til denne saken, sier Sigmund Bjørgo, fiskeriutsending i Kina, til Fiskeribladet.

Etterforskes

På spørsmål om tiltakene som er gjort mot ulovlig import av norsk laks, sier Bjørgo at saken nå er under etterforskning:

– Dette er nå under politietterforskning i Kina, det blir etterforsket og det er ikke riktig av meg eller Norges sjømatråd å gi ytterligere kommentarer om dette.(Vilkår)

Her støvsuges laksen for lus
Letsea forsker og gjør forsøk på bærekraftig oppdrett. Det har gjort de til gasellevinner i Norge.
02:26
Publisert: