Hittil i år har Norge eksportert 406.000 tonn sjømat til en verdi av 16,4 milliarder kroner. Det er 13 prosent mindre enn i fjor – men 11 prosent mer i verdi.

Norges sjømatråd er storfornøyd med tallene så langt, og sier februar er den beste februarmåneden for norsk sjømateksport noensinne. Selv med en nedgang i eksportvolumet på 22 prosent sammenlignet med februar i fjor, var verdiøkningen på varene 9 prosent. Totalt ble det eksporterte 198.700 tonn sjømat for 7,8 milliarder kroner i februar.

– Årets februar er den beste februarmåneden for norsk sjømateksport noensinne. Dette skyldes blant annet økt verdi på lakseeksporten nok en gang. I tillegg har økte volumer og økte seipriser bidratt til verdiøkningen innenfor hvitfisksektoren. Det har også vært en økning i verdien på eksporten av sild og makrell i februar, som bidrar til den rekordeksporten. Volumnedgangen for denne måneden tilskrives i all hovedsak nedgang i fiske på lodde, sier sjømatanalytiker Ingrid Kristine Pettersen.

I en av Norges fremste fiskebyer, merker de endringene i sjømattrendene tydelig
– Sjøen er jo rett der ute.
01:29
Publisert:

Det ble eksportert 80.000 tonn laks til en verdi av 5,1 milliarder kroner i februar. Det er en økning i volum på 7 prosent mens verdien økte med 11 prosent sammenlignet med februar i fjor.

De største vekstmarkedene i februar er Polen, Danmark og Litauen. I disse markedene er det en høy andel videreforedling for eksport, blant annet av røkelaks til markeder som Tyskland, Frankrike og Italia.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Har du en kommentar til politietterforskningen av Tidal, Nicki?
Slik gikk det da DN spurte superstjernen Nicki Minaj om Tidal-avsløringene.
01:04
Publisert: