Lakseprisene stiger kraftig, både sammenlignet med forrige fredag, og i dag morges, skriver IntraFish.

– Det har helt av. Bare i løpet av dagen i dag har prisene steget rundt fire kroner kiloen, sier en eksportør til IntraFish.

Sammenlignet med forrige fredag er prisene opp syv til åtte kroner per kilo, ifølge ham.

– Ingen i dette markedet trodde prisene skulle stige denne uken, da vi gikk hjem fra jobb fredag for en uke siden. Denne oppgangen kommer veldig overraskende på nær sagt alle, sier eksportøren.

Kan skrive historie

Usikkerhet rundt biomassetall, er noe av det som får markedet til å stige, mener han.

– Slik verden ser ut nå, kan det virke som at vi får en september med høyere priser enn august. Det blir i så fall første gang noensinne at det skjer, sier han.

En oppdretter forteller at han tidligere i dag solgte til 58 til 60 kroner kiloen, men at han har skrudd opp prisene.

– Vi regner med å få 60, 62 og 64 kroner for de ulike vektklassene tre til fire kilo, fire til fem kilo og fem til seks kilo, sier oppdretteren.

– Løper løpsk

Mens oppdrettere er godt fornøyd med de høye og økende prisene, er kjøpere tilsvarende misfornøyd.

– Vi skjønner ikke hva som skjer der oppe. Det virker som at markedet løpet løpsk i dag, sier en europeisk industrikunde til IntraFish.

En annen eksportør bransjenettstedet har snakket med melder om en noe svakere oppgang, med priser opp to til tre kroner kiloen sammenlignet med fredag morgen.

– Det er fest for oppdretterne i dag, men det er ikke lett å få igjen disse prisene ute. Jeg synes det særlig er farlig på fem til seks kilo, og tror ikke vi får igjen priser på over 60 kroner per kilo i markedet ute, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er Solbergs nye mannskap
Statsminister Erna Solberg presenterte sine nye statsråder på Slottsplassen fredag formiddag.
00:17
Publisert: