Prisene i spotmarkedet for laks holder seg høye, men volumene er små.

Forrige fredag var det prisoppgang, store sprik og et avventende marked. Denne fredagen er aktørene i markedet for fersk laks langt mer samstemte om prisnivået.

– Det er høyt, og omtrent på samme nivå som forrige fredag. Det vil si at prisene til oppdretter muligens er en aning lavere, men prisen i markedet er omtrent uendret, sier en eksportør til Intrafish.

Ifølge eksportøren er det «lite drag i markedet», men prisene holder seg sterke grunnet «veldig lite slakting». Noen slakterier er stengt neste uke, og volumene er sesongmessig også lavere.

– Det er begrensete volumer. Det er verken håp eller tro om noe stor-kjør neste uke, sier en annen eksportør.

En tredje aktør Intrafish har snakket med sier han har solgt 6+ kilo for opp mot 100 kroner pr kilo, og at markedet holder seg sterkt.

Intrafish har fått oppgitt følgende priser rundt klokken 13.00 fredag. Prisene varierer fra lavest i Nord-Norge til høyest i Sør-Norge.

3 til 4 kilo - 72 til 74 kroner per kilo

4 til 5 kilo - 75 til 79 kroner per kilo

5 til 6 kilo - 77 til 82 kroner per kilo

6 kilo+ - 90 til 100 kroner per kilo

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs julepanel 2016
01:04
Publisert: